دوره 5، شماره 2 - ( 1394 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 85-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

afshinmehr V, aref F, shaneh saz M. A numerical analysis of double skin facades in summer. Naqshejahan 2015; 5 (2) :77-85
افشین مهر وحید، عارف فهیمه، شانه ساز مرضیه. تحلیل عددی نماهای دوپوسته برای فصل تابستا ن. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1394; 5 (2) :77-85

1- استادیار گروه معماری دانشگاه پیام نور، تهران، ایران -نویسنده مسوول
2- کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
امروزه کاربران بیش از پیش خواستار تهویه طبیعی هستند و این امر باعث افزایش تقاضا برای تهویه از طریق بازشوها شده است. شاید این عکس العملی در برابر استفاده بی رویه از سیستم های تهویه مطبوع در ساختمان ها بوده، که ب هطور مرتب به عنوان نشانه ای از ساختمان های بیمار معرفی می شوند. در این راستا تکنولوژی نماهای دوپوسته ب هعنوان یک فناوری نوین در معماری، امکان تهویه طبیعی را ضمن کنترل صوت، باد و باران فراهم می آورند. دوپوسته شدن نمای ساختمان امکان تنظیم گرما، سرما، نور، باد و همچنین سر و صدای بیرون را می دهد، به طور یکه راحتی و رفاه سا کنین را بدون اتاف انرژی تأمین می نماید. Gambit و Fluent بدین منظور در این مقاله با توجه به تعداد، ابعاد و موقعیت دریچه های روی نما، به کمک نرم افزارهای به مدلسازی و بررسی عددی نتایج دوپوسته شدن نماها در ساختمان های مناطق گرم و خشک ایران با هدف بهره بردن از تهویه طبیعی در فصل تابستان پرداخته می شود. خروجی عددی این نر مافزارها نشان م یدهد دوپوسته شدن نمای ساختمان ها به افزایش بهر هگیری از تهویه طبیعی و بهبود کیفیت هوای داخل کمک کرده و استفاده از این فناوری در جهت کاهش استفاده از سیست مهای تهویه مطبوع و رسیدن به دمای آسایش اثرگذار خواهد بود.

دریافت: 1394/7/21 | پذیرش: 1394/4/1 | انتشار: 1394/7/21