دوره 2، شماره 1 - ( 1391 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 90-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moshari M, Pourfathollah M. The position of Building Materials in the preservation of Environmental Resources in Tehran ; Case Study: Brick. Naqshejahan 2012; 2 (1) :79-90
مشاری محمد، پورفتح اله مائده. جایگاه استفاده از مصالح ساختمانی در حفظ یا تهدید منابع زیست محیطی شهر تهران. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1391; 2 (1) :79-90

1- عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه تربیت مدرس
منابع طبیعی بستر حیات و گنجینه ای ارزشمند است که از سالیان دور برای انسان به یادگار مانده است؛ استفاده بی رویه و نادرست از آن می تواند اثرات غیر قابل بازگشتی برای محیط زیست و ادامه زندگی ایجاد کند. در این میان خاک یکی از عناصر ارزشمندی است که مراقبت در حفظ آن مانند سایر عناصر برای ادامه حیات ضروری است. مطالعات زمین شناختی نشان می دهد که خاکی که امروزه در اختیار داریم حاصل میلیون ها سال است و مصرف بیرویه و از بین بردن منابع آن غیر قابل بازگشت است. یکی از حوزه هایی که می تواند در حفظ یا از دست رفتن منابع خاک و تخریب محیط زیست نقش موثری داشته باشد، حوزه معماری است. در این مقاله به بررسی یکی از قدیمی ترین و پرکاربردترین مصالح ساختمانی ساخته شده از خاک، یعنی آجر و نقش آن در حفظ یا نابودی منابع خاک و تاثیر آن بر محیط زیست شهر تهران می پردازیم. ساخت و تولید آجر با اینکه میراثی از گذشتگان ما است و موجب هویت بخشی به معماری ایرانی ما می باشد، میتواند موجبات بر هم زدن محیط زیست را از طریق برداشت بی رویه و غیر اصولی خاک فراهم کند.

دریافت: 1390/12/5 | پذیرش: 1391/6/4 | انتشار: 1392/1/31