دوره 7، شماره 2 - ( 1396 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

yousefian S, pour jafar M, ahmadpour kolahroodi N. Impacts of High-Rise Buildings Form on Climatic Comfort with Emphasis on Airflow through ENVI-met Software. Naqshejahan 2017; 7 (2) :1-10
یوسفیان سمیرا، پورجعفر محمدرضا، احمدپور کلهرودی نرگس. ارزیابی تاثیر فرم مجتمع‌های بلندمرتبه بر آسایش اقلیمی با تاکید بر جریان هوا. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1396; 7 (2) :1-10

1- کارشناس ارشد طراحی شهری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
2- مدیر گروه شهرسازی دانشگاه تربیت مدرس
بمنظور دسترسی به مکان‌های پایدار جهت حضور هرچه بیشتر انسان در فضا، باید در طرح‌ها به دنبال بهبود کیفیت فضاهای شهری و تامین آسایش انسان بود. برای این منظور انجام مطالعات مربوط به آب و هوا و همچنین استفاده از نتایج آن در بهینه‌گزینی ساختارهای فضایی، امری ضروری می‌باشد. هدف از انجام این پژوهش استفاده‌ی بهینه از جریان‌ هوا، در ارتقا کیفیت فضاهای عمومی اطراف مجتمع‌های بلندمرتبه است، تا بدین ترتیب بتوان به فضاهای جمعی پایدار و پاسخو به نیازهای آسایشی انسان دست یافت. در این پژوهش، در مرحله شناخت از روش‌ توصیفی-تحلیلی، بمنظور مشاهده و تحلیل ارتباط بین فرم مجتمع‌های بلندمرتبه و رفتار باد، از تکنیک شبیه‌سازی با استفاده از نرم‌افزار ENVI-met (که یک نرم‌افزار جهت تحلیل‌های اقلیمی می‌باشد) و در نتیجه‌گیری از استدلال منطقی استفاده شده است. جمع‌آوری اطلاعات نیز از طریق مطالعات کتابخانه‌ای و میدانی صورت گرفته است. در نهایت این پژوهش با ارزیابی فرم‌های مجتمع‌های مسکونی شهرک اکباتان در زمینه‌ی پاسخگویی به آسایش انسان در برابر باد، فرم بهینه را برگزیده و به ارائه راهبردهای عملیاتی منتج از تحلیل‌های نرم‌افزاری، برای توسعه‌های مشابه می‌پردازد. بطور کلی نتایج حاصل از پژوهش نشان می‌دهد که فرم و ویژگی‌های کالبدی بلوک‌ها، تاثیر بسزایی بر نحوه‌ی رفتار باد دارد.
نوع مقاله: مقاله ی فنی | موضوع مقاله: معماری کارا
دریافت: 1396/4/5 | پذیرش: 1396/6/1 | انتشار: 1396/6/15