دوره 2، شماره 2 - ( 1391 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 78-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taghizade K, Sanaee N. An Investigation on Structural Systems of Mobile and Temporary Shelters. Naqshejahan 2012; 2 (2) :67-78
تقی زاده کتایون، سنایی نفیسه. بررسی کاربردی سیستم‎های سـازه‎ای پنـاهگاه‎های متحـرک و موقت. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1391; 2 (2) :67-78

1- دانشیار، دانشکده معماری، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، ایران.
2- کارشناس ارشد تکنولوژی معماری، دانشگاه تهران. ایران.
در سال‎های اخیر با افزایش سرعت رشد صنایع و علوم و فنون، تغییرات در عرصه استانداردها، عملکردها وکاربری‎های معماری بیشتر عیان گشته است. این امر بیانگر آن است که معماری امروز نیازمند تغییرات و پویایی بیشتری نسبت به گذشته است و به‎نظر می‎رسد که باید ساختمان‎های جدید متنوع‎تر، انعطاف‎پذیرتر و قابل انطباق با تغییرات احتمالی آینده باشند. با نگاهی به گذشته می‎توان دریافت که انسان چگونه با خلق اولین و ابتدایی‎ترین ساختار متحرک با مشکلات زندگی خود کنار آمده است و خانه‎های متحرک و شهرسازی انعطاف‎پذیر را چنان با نیازهای خود طراحی کرده که بتواند از آن در آینده نیز بهره گیرد. امروزه نیاز استفاده‎کنندگان و عملکردهای متنوع ساختمان‎ها، در سراسر جهان به سرعت در حال تغییر است و ساختمان‎ها باید منعطف و انطباق‎پذیر با تغییر عملکردها یا تغییرات زمانی (مانند آب و هوا) و یا مکانی متناسب با تغییر شرایط اجتماعی و فرهنگی باشد. آنچه که دراین مقاله مورد بحث قرار می‌گیرد، بررسی، تحلیل و تقسیم‎بندی سیستم‎های سازه‎ای پناهگاه‎های موقت و سیار است. هدف ازاین تقسیم‎بندی تعیین مدل‎های قابل تولید و متنوع برای توسعه فرم‎های پیشنهادی و سیستم‎های ساخت قابل دسترس و اجرا است. با این نگرش به معرفی نمونه‎ها و روش‌های اجرایی و ممکن سیستم‎های ساخت پرداخته می‎شود.

دریافت: 1390/10/15 | پذیرش: 1391/6/4 | انتشار: 1391/12/29