دوره 6، شماره 3 - ( 1395 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 25-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taghvaea A, zabetian toroghi E, asgarizadeh Z. The use of new technologies in redevelopment brownfield. Naqshejahan 2016; 6 (3) :15-25
تقوایی علی اکبر، ضابطیان طرقی الهام، عسگری زاده زهرا. بکارگیری فناوری های نوین در توسعه ی مجدد زمین های قهوه ای. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1395; 6 (3) :15-25

1- دانشیار گروه شهرسازی، دانشکده هنر و معماری دانشگاه تربیت مدرس.تهران.ایران-نویسنده مسوول
2- کارشناس ارشد شهرسازی. پژوهشگر مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی.تهران.ایران
3- دانشجوی دکتری شهرسازی، دانشکده هنر و معماری دانشگاه تربیت مدرس.تهران.ایران
گسترش افقی شهرها پیآمد های مخربی به بار آورده که یکی از مهمترین آنها توسعه ناموزون و عدم استفاده صحیح از اراضی داخل شهر است که در این پژوهش از آن به زمین های قهو ه ای یاد می شود. این اصطاح اولین بار در دولت بریتانیا و در راستای سیاست های توسعه پایدار مطرح شد و بیشتر شامل اراضی بود که دچار آلودگیهای زیست محیطی بودند.
در دو دهه اخیر، سیاست توسعه مجدد این اراضی به عنوان یکی از راهکارهای مهم برای کنترل رشد پرا کنده شهرها مطرح شده است. لذا با توجه به ضرورت موضوع، به کارگیری فن آوری های نوین در توسع همجدد اراض یقهوه ای با هدف بهر هبرداری بهینه از اراضی درون شهری و کاهش آلودگ یها و بهبود فضای اجتماعی اقتصادی ، به عنوان موضوع این پژوهش انتخاب و همچنین به عنوان نمونه موردی اراضی قهو ه ای مسیل کن واقع در شهر تهران بررسی گردید. روش تحقیق توصیفی تحلیلی است که با استفاده از مطالعات اسنادی پس از مطالعه مبانی نظری، تعاریف و مشخصات اراضی قهوه ای، ضرورت و مزایای استفاده از این اراضی ارائه میشوند. در مرحله بعد پس از بیان فرآیند توسعه مجدد اراضی قهو ه ای، به عنوان نمونه مطالعات میدانی، فرآیند بازتوسعه اراضی قهو ه ای مسیل کن مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت نیز تحلیل و جمع بندی مجموعه اقدامات لازم در فرآیند بازتوسعه اراضی مذکور با رویکردهای اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و گردشگری ارائه می گردد.

دریافت: 1395/1/30 | پذیرش: 1395/1/30 | انتشار: 1395/7/1