دوره 10، شماره 2 - ( 1399 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 136-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdinejad J, Naseri Akbar R. Identifying Effective Criteria and Investigating the Effects of Geometric Pattern to Reduce Geopathic Stress in Architecture. Naqshejahan 2020; 10 (2) :121-136
URL: http://bsnt.modares.ac.ir/article-2-39393-fa.html
مهدی‌نژاد جمال‌الدین، ناصری‌اکبر روشنک. شناسایی معیارهای موثر و بررسی اثرات الگوی هندسی بر کاهش تنش انرژی ژئوپاتیک در معماری. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1399; 10 (2) :121-136

URL: http://bsnt.modares.ac.ir/article-2-39393-fa.html


1- گروه معماری، دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران
2- گروه معماری، دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران ، Roshanaknaseri@sru.ac.ir
چکیده:   (23440 مشاهده)
اهداف: امواجی تحت عنوان ژئوپاتیک، ناشی از اختلال در میدان‌های الکترومغناطیسی، شایع‌ترین عامل در بروز برخی بیماری‌های مزمن جسمی و روحی انسان هستند؛ لذا هدف کلی پژوهش معرفی معیارها و راهکارهایی نوین در حوزه معماری و بررسی الگوی هندسی معماری واستو، به‌منظور پیشگیری و کاهش آسیب‌های ناشی از حضور انسان در مجاورت تنش ژئوپاتیک در ساختمان و به تبع آن، حفظ و ارتقای سطح سلامت جسمانی و روانی افراد است.
روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع بنیادی بوده و در دو مرحله صورت گرفته است؛ در وهله اول اطلاعات از طریق مطالعه منابع اسنادی- پژوهشی گردآوری شده و با بهره‌گیری از روش توصیفی- تحلیلی به تجزیه و تحلیل داده‌ها پرداخته شده است. سپس تاثیر الگوی هندسی در معماری واستو به‌عنوان یکی از عوامل موثر در کاهش تنش ژئوپاتیک، با استفاده از روش شبیه‌سازی بررسی شده است.
یافته‌ها: یافته‌های حاصل از بررسی نتایج تحقیقات و مطالب مندرج در منابع محدود، شکل و هندسه ساختمانی، مواد و مصالح، جهت‌گیری فضاها و ارزیابی بستر طراحی را به‌عنوان مهم‌ترین عوامل موثر بر کاهش و کنترل تنش ژئوپاتیک در حوزه معماری شناسایی نموده و الگوی هندسی ارایه‌شده در معماری واستو را تایید می‌نمایند.
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش ضمن ارایه بهترین الگوی هندسی در معماری، چگونگی کنترل و تعدیل تنش‌های ژئوپاتیک طی سه مرحله‌ طراحی معماری شامل مطالعات پیش از طراحی، اجرای پروژه‌های معماری و نهایتاً پس از ساخت و بهره‌برداری را بیان داشته و آگاهی معماران از مبانی تنش ژئوپاتیک را امری الزامی می‌داند.
متن کامل [PDF 2423 kb]   (41506 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: معماری کارا
دریافت: 1398/10/7 | پذیرش: 1398/12/24 | انتشار: 1399/6/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.