دوره 5، شماره 2 - ( 1394 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 54-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abasi M, Tahbaz M, Vafaee R. Introducing an Innovative Variable Building Layers System (V.B.L.S). Naqshejahan 2015; 5 (2) :43-54
عباسی محمدرضا، طاهباز منصوره، وفائی راحیل. معرفی سیستم نوین لایه های ساختمانی تغییرپذیر (فناوری نو در طراحی معماری اقلیمی). نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1394; 5 (2) :43-54

1- کارشناس معماری، جهاد دانشگاهی یزد، یزد، ایران
2- دانشیار معماری دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران )نویسنده مسوول
3- دانشجوی دکتری معماری دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
از آنجایی که معماری مدرن بی توجه به معماری همساز با اقلیم شکل گرفته و حتی باعث مصرف بیشتر انرژی های فسیلی شده و ه مخوانی و سازگاری منطقی با رفتارها وعادتهای مردم نداشته است، استفاده از فناور یهای نوین در ساختمان هایی که با شرایط اقلیمی محیط خود هماهنگ باشند لازم به نظر می رسید. سیستم لای ههای ساختمانی سیستم نوین « تغییرپذیر 1، جداره های ساختمانی ابداعی و نوینی است که در اداره کل مالکیت صنعتی ایران تحت عنوان به ثبت رسیده است. این جداره ها می توانند » ساختمانی با رویکرد منعطف سازی در حیطه عایق حرارتی و پوشش نما با کنترل نور و گرمای روزانه، متناسب با شرایط محیط بیرون تغییر کنند، از این رو در تنظیم شرایط محیطی یک فضا از نظر تبادل حرارت با محیط خارج نقش به سزایی ایفا م یکند. در این مقاله تاش شده است ضمن معرفی این طرح ابتکاری، پنجره و دیوار تغییرپذیر، بررسی و دستاوردهای آن توضیح داده شود. درسیستم لای ههای ساختمانی تغییرپذیر برخاف جداره های رایج، دیوارها به صورت ثابت طراحی نشده است، همچنین بلکه قابلیت تغییر رنگ، میزان شفافیت و کنترل مقدار نور عبوری از دیوار، کاهش یا افزایش ظرفیت و ذخیره حرارتی، همچنین قابلیت جابجایی مکان عایق حرارتی ب هصورت دستی یا خودکار توسط کامپیوتر، از جمله مزیت های این سیستم می باشد.

دریافت: 1394/7/21 | پذیرش: 1394/4/1 | انتشار: 1394/7/21