دوره 7، شماره 2 - ( 1396 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 32-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

VALIZADEH N, Etessam I, Habib F. Analysis of interactive relations in the shadows structure. Naqshejahan 2017; 7 (2) :21-32
ولی زاده نیما، اعتصام ایرج، حبیب فرح. تحلیل نقش روابط تعاملی در ساختار سایه. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1396; 7 (2) :21-32

1- دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
2- استاد معماری، دانشگاه علوم و تحقیقات، تهران، ایران
3- استاد معماری، دانشگاه علوم و تحقیقات، تهران، ایران ، f.habib@srbiau.ac.ir
اغلب سایه در رابطه با نور مطالعه می شود و نور بر سایه مقدم است. در این دیدگاه، سایه پدیده ای ثانویه فرض میگردد. در این روش سایه ها را پدیده "نور نیست" می پنداریم در حالی که سایه ها با موجودیتی مستقل و تاثیر گذار در آثار معماری قابل تحلیل هستند. در این مقاله ضمن معرفی تکنیک هایی برای فهم سایه ها، رویکردی متفاوت به سایه ها در معماری ارائه می گردد تا با این بصیرت، به فهمی تازه از کیفیت فضایی تحت تاثیر سایه ها بپردازیم. نتایج تحقیق نشان می دهد که بین کیفیت معماری و سایه ها رابطه مستقیم و مثبتی وجود دارد و شناخت تعامل میان این دو از اهمیت ویژه ای در بالا بردن بهره وری معماری دارا می باشد.
این تحقیق از نوع تحقیق توصیفی- تحلیلی است و یک تحقیق کیفی محسوب می گردد.روش تحقیق این پژوهش، روش استدلال منطقی است و مسیری برخواسته از تحلیل داده ها تا مدل سازی مفهومی را پی می گیرد. تلاش بر این است تا از این طریق به این پرسش اساسی پاسخ داده شود که چگونه می توان با شناسایی و تحلیل و ارزیابی نوین روابط متعامل عناصر متغییر معماری، الگوهایی هوشمند تر ارائه گردند.
نوع مقاله: مقاله ی فنی | موضوع مقاله: معماری کارا
دریافت: 1396/4/9 | پذیرش: 1396/6/1 | انتشار: 1396/6/15