دوره 7، شماره 4 - ( 1396 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 46-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zarghami E, Fatourehchi D. Architectural impacts of traditional houses as a Iranian-Islamic Cultural Identity on Iranians Mental health Outcomes. Naqshejahan 2018; 7 (4) :30-46
ضرغامی اسماعیل، فتوره چی درسا. تأثیرات معماری خانه های سنتی به عنوان یک هویت فرهنگی ایرانی اسلامی بر نتایج بهداشت روان ایرانیان. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1396; 7 (4) :30-46

1- دانشیار دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
2- کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی
امروزه ، سلامت روان افراد به یک مسئله پیچیده تبدیل شده است. به گونه ای که سازمان بهداشت جهانی راه حل های مختلفی برای بهبود سلامت ارائه داده است. در جوامع مختلف اختلالات روانی و افسردگی افزایش یافته است و اهمیت بهداشت روان در بسیاری از موارد نادیده گرفته شده است. بیان شده است که ساختار و فرهنگ اجتماعی نقش اساسی در شکل گیری برخی از بیماری ها مانند افسردگی و اختلالات استرس دارد. بنابراین ، تحقیقات بیشتر در مورد ارتباط دو موضوع مهم بهداشت روان و فرهنگ مورد نیاز است. اعتقاد بر این است که نقش معماری در بیان اعتقادات و فرهنگ ، که بیانگر هویت انسان است ، نقشی انکارناپذیر است. بنابراین ، فرهنگ هر جامعه ، اساس معماری جوامع است ، به گونه ای که بازتاب فرهنگ جامعه است. معماری سنتی ایران هویت ایمان ، خصلت الهی خیر و علاقه عمیق است. با توجه به پیوند عرفان و هنر در فرهنگ ایران ، اصول هنر اسلامی ، به ویژه معماری ، تحت تأثیر بعد عرفانی اسلام قرار گرفته است. تمدن اسلامی مبتنی بر صلح و خانه های مسالمت آمیز است. از نظر قرآن ، خانه مکانی برای استراحت و آرامش است. بنابراین اولین هدف از ساختن خانه فراهم آوردن مکانی برای آسایش انسان است. در سالهای اخیر با تغییر سبک زندگی ، مفهوم خانه و اقامت تغییر کرده است. بنابراین ، مفهوم خانه که پاسخگوی نیازهای زندگی بشر بود ، به عنوان یک محصول مکانیکی تغییر یافته است. این مطالعه تلاش دارد تا از مبانی مناسب خانه از منابع معتبری مانند قرآن و فقه شیعه بهره برداری کند و این اصول را در خانه های سنتی ایرانی - اسلامی مورد بررسی قرار دهد تا به راهنمای مناسبی برای خانه های معاصر در رابطه با فرهنگ ایرانی - اسلامی برای روان بهبود سلامت افراد.
نوع مقاله: مقاله ی تحلیلی | موضوع مقاله: معماری کارا
دریافت: 1396/8/3 | پذیرش: 1396/10/10 | انتشار: 1396/12/1