دوره 5، شماره 2 - ( 1394 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 64-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taraz M, taghizade K, Azizi Ghohroudi M. Introducing an Innovative Variable Building Layers System (V.B.L.S). Naqshejahan 2015; 5 (2) :55-64
تراز معصومه، تقی زاده کتایون، عزیزی قهرودی مهرداد. تحلیلِ انرژی و میزان کارآمدی یک نمونه نمای متحرک در شهر تهران. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1394; 5 (2) :55-64

1- کارشناس ارشد فن آوری معماری دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- دانشیار دانشکده معماری دانشگاه تهران، تهران، ایران. )نویسنده مسوول
3- کارشناس ارشد معماری دانشگاه آزاد واحد تهران غرب، تهران ایران
عناصر ساختمانی هریک به خودی خود )در درون خود( و همچنین با سایر اجزای ساختمانی مرتبط اند، یعنی کارکرد هریک بر نوع کارکرد دیگری تأثیرگذار است. امروزه با وجود بحران انرژی و هزینه های بسیار بالای تأمین سوخت، گرایش به سمت تکنولوژی هایی که منجر به صرفه جویی در مصرف و در نتیجه تولید دی ا کسیدکربن می شود، افزایش یافته است. پژوهش حاضر با استفاده از روش تجربی همراه با بهره گیری از شبیه سازی و مدل سازی سعی در استفاده از تکنولوژی موجود برای پیاد هسازی هدف کاهش مصرف انرژی در ساختمان دارد. در این روند با استفاده از مشاهدات تجربی حاصل از ساخت ما کت های بی شمار و مدل سازی آ نها در نر مافزارهایی مانند راینو و افزونه گرس هاپر، و در نهایت آنالیز حرارتی و برودتی آن ها در افزون ه دیوا، تکنولوژی موجود در کشور برای طراحی یک نمای کاربردی با چندین ویژگی به کار گرفته شد. نتیجه به دست آمده مؤّید این مطلب است که با استفاده از این سیستم مدولار در نمای ساختمان، امکان کنترل هوشمند نور ورودی به داخل ساختمان بر اساس تغییر فصول امکان پذیر است و همچنین می توان در میزان بهره وری از انرژی مصرفی برای ساختمان صرفه جویی کرد.

دریافت: 1394/7/21 | پذیرش: 1394/4/1 | انتشار: 1394/7/21