دوره 7، شماره 4 - ( 1396 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 29-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه تربیت مدرس
2- رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه تربیت مدرس
3- دانشیار / دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (11296 مشاهده)
به نظر می رسد اهمیت زیبایی شناسی در درک منظر شهری ضروری است. معمولاً موضوع زیبایی شناسی در ایده ها و دیدگاه های فلاسفه جایگاه دارد. از دیدگاه اسلام ، همه موجودات به دلیل ارتباط با خالق زیبایی ها زیبا هستند. در این تحقیق ، موضوعاتی مانند ادراک منظر ، زیبایی شناسی چشم انداز ، ادراک از دیدگاه فیلسوفان اسلامی ایرانی و زیبایی شناسی در هالی قرآن و اندیشه های فلاسفه اسلامی ایرانی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.
هدف این مقاله به دست آوردن پاسخهایی برای این دو پرسش است: شاخصهای زیبایی شناسی از دیدگاه اسلام چیست؟ چگونه درک منظر با این شاخص ها توضیح داده می شود؟ این یک تحقیق توصیفی- تحلیلی است. یافته ها این است که فلاسفه اسلامی زیبایی مطلق ، خداوند ، را خاستگاه همه زیبایی ها می دانند. از سوی دیگر ، اعتقاد بر این است که فیلسوفان اسلامی کل نگر هستند و از رویکردهای اتمی استفاده می کنند. علاوه بر این ، تصور می شود که توجه به هر دو محور ذهنی و عینی در زیبایی شناسی چشم انداز ضروری است. سرانجام ، شاخص ها و م componentsلفه های زیبایی شناسی اسلامی معرفی و ادراک منظر بر اساس این شاخص ها در دو زمینه ادراک حسی - تصویری و اجتماعی با توجه به سه حوزه ادراکی حسی ، خیالی و عقلی ارائه می شود.
متن کامل [PDF 1177 kb]   (2764 دریافت)    
نوع مقاله: مقاله ی فنی | موضوع مقاله: معماری کارا
دریافت: 1396/8/13 | پذیرش: 1396/10/1 | انتشار: 1396/12/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.