دوره 10، شماره 2 - ( 1399 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 119-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hood S, Mahmoudi Zarandi M, Kamyabi S. Achievement of Design Principles of Double-Skin Facades with Emphasis on Creating Chimney Ventilation in Hot and Humid Climates. Naqshejahan 2020; 10 (2) :109-119
URL: http://bsnt.modares.ac.ir/article-2-40881-fa.html
هود سیده‌دل‌افروز، محمودی‌زرندی مهناز، کامیابی سعید. دستیابی به اصول طراحی نماهای دوپوسته با تاکید بر ایجاد تهویه دودکشی در اقلیم گرم و مرطوب. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1399; 10 (2) :109-119

URL: http://bsnt.modares.ac.ir/article-2-40881-fa.html


1- گروه معماری، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
2- گروه معماری، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، m_mahmoodi@iau-tnb.ac.ir
3- مرکز تحقیقات گردشگری (دامنه جنوبی البرز مرکزی)، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران
چکیده:   (4883 مشاهده)
اهداف: پس از توجه مجامع جهانی به مصرف بهینه‌ انرژی، جداره‌های خارجی بناها تبدیل به یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در پروسه‌ طراحی شد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی میزان تاثیرگذاری نوع جریان هوا و همچنین فاصله بهینه بین دو جداره، در اقلیم گرم و مرطوب ایران (جزیره کیش) است.
مواد و روش‌ها: برای دستیابی به این هدف، پیکره‌بندی‌های مختلف نمای دوپوسته‌، با استفاده از شبیه‌سازی‌های کامپیوتری (نرم‌افزار فلوئنت ۱۹/۲) مورد بررسی واقع شده‌اند. دو نوع جریان هوای تخلیه هوا و لایه هوای خارج بررسی شد. هر یک از این دو جریان با سه فاصله متفاوت، ۱۰۰۰، ۱۵۰۰ و ۲۰۰۰میلی‌متر شبیه‌سازی شدند. در این مطالعه از روش "تحقیق شبیه‌سازی و مدل‌سازی" استفاده شده ‌است. در بخش‌های شبیه‌سازی نرم‌افزاری و تحلیل عددی نوع تحقیق "کمی" و روش تحقیق "تحلیلی" است و دستیابی به نتایج براساس "استقرا" صورت می‌گیرد.
یافته‌ها: نتایج نشان می‌دهد که در زمان‌های اوج گرما و رطوبت که هوای بیرون در حالت آسایش نیست، نوع تخلیه هوا، باعث بالارفتن دما و رطوبت داخل دفاتر می‌شود و آسایش حرارتی ساکنان و کاربران را با مشکل روبه‌رو می‌کند.
نتیجه‌گیری: در روزها و ماه‌های گرم لازم است از نوع لایه هوای خارجی استفاده شود. همچنین مشخص شد که در صورت استفاده از حالت تخلیه هوا، عمق بهینه حفره هوا ۲۰۰۰‌میلی‌متر و در حالت لایه پرده هوای خارجی، ۱۰۰۰میلی‌متر است.
متن کامل [PDF 1419 kb]   (2702 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: معماری کارا
دریافت: 1398/12/2 | پذیرش: 1399/3/6 | انتشار: 1399/6/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.