جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای حیدرزاده
سیما حیدرزاده، محمدجواد مهدوی نژاد، فرح حبیب،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۲ )
چکیده
اهداف: مصرف روز افزون انرژی در ساختمان و استفاده از مصالح ساختمانی با افزایش میزان ساخت و ساز، موجب تخریب محیط زیست و مصرف بیش از حد سوختهای فسیلی میشود. طبیعت در طی قرنها فرآیند تکاملی خود را طی کرده و به بهینهترین فرم و ساختار و مواد تشکیل دهنده خود رسیده است. هدف بایومیمیکری الهام گرفتن از طبیعت برای افزایش بازده با کمک راهحلهای پایدار میباشد. هدف از انجام پژوهش بررسی و شناسایی قابلیتهای اسفنج سیلیسی در راستای کاربرد در اجزای مختلف ساختمان برای دستیابی به بهینهترین گزینههای ممکن میباشد.
روش ها: جمع آوری اطلاعات اولیه به طریق کتابخانهای و با استفاده از مقالات مجلات معتبر و بهروز علمی بوده و روش تحقیق پژوهش بصورت توصیفی-تحلیلی است. مفاهیم نظری از روش توصیفی بیان شده و به تجزیه تحلیل کیفی محتوا پرداخته شده است.
یافتهها: نتایج حاصل از پژوهش امکان الهام از اسفنج سیلیسی با ویژگیهای خاصش در سطوح مختلف بایومیمیکری را برای اجزای مختلف ساختمان فراهم کرده و طراحی و ایدهپردازی از فرم، ساختار، فرآیند و عملکرد اسفنج در حالتی بهینه در راستای ساختمان بایونیک امکانپذیر میکند.
نتیجهگیری: با تحلیل فرم، عملکرد، ساختار، فرآیند و نحوه تعامل اسفنج با محیط اطرافش که در طی قرنها در اعماق دریا به بهینهترین فرم و ساختار خود در تعامل با محیط اطرافش رسیده، میتوان به ایدهای در راستای پایداری و همگامی بیشتر با محیط زیست، مصرف حداقل انرژی در ساختمان و داشتن اجزای بهینه دست یافت.
دوره ۱۷، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
با وجود ابداع روشهای متنوع میکروساخت، میکروفرزکاری به علت ویژگیهایش در ساخت قطعات سه بعدی، نرخ براده برداری زیاد و دقت بالا مورد توجه ویژه است. با این حال این فرایند با چالشهایی روبروست که از مهمترین آنها خمش ابزار است که گاهی تا ۹۰ درصد از خطای محصول نهایی را نیز در برمیگیرد. در این مقاله، یک روش به هنگام برای تخمین خمش ابزار میکروفرز برای ماشینهای میکروفرزی که مجهز به موتورهای خطی هستند، ارائه می شود. در این روش از یک فیلتر کالمن برای تخمین غیرمستقیم نیروی ماشینکاری از پسخوراند موقعیت و جریان ورودی آمپلیفایرهای موتورهای خطی میز تغذیه استفاده می شود. با توجه به اینکه خروجی تخمینگر نیرو، برایندی از تمامی نیروهای وارده به موتور است، بنابراین باید منابع اغتشاشی اضافی که عمدتا اصطکاک و موج های نیرویی است، حذف شود. در پژوهش پیش رو، از شبکه های عصبی برای حذف این نیروها استفاده شده است. برای این هدف از یک شبکه عصبی پرسپترون با یک لایه پنهان ۱۶ گره ای و دو تاخیر زمانی در ورودی استفاده شد. نتایج آزمونهای تجربی نشان داد که روش مزبور به طور میانگین تا ۷۵ درصد از خمش ابزار را پیش بینی کند.
دوره ۱۹، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۸ )
چکیده
مقاومت برشی ناحیه پیوند، بین خاک و دوغاب تزریق، یکی از مهمترین پارامترهای طراحی در پایدارسازی گودبرداریهای عمیق به روش نیلینگ است. مهمترین آزمایش مرجع برای تعیین این پارامتر، آزمایش بیرونکشش نیل (Pullout) است. پیچیدگی انجام این آزمایش از یک طرف و پرهزینه بودن آن از طرف دیگر، تمایل برای یک روش جایگزین سادهتر را بیشتر میکند. در این راستا، تلاش شده است تا آزمایشی ساده و کمهزینهتر که بتواند نتایج درستی را از مقاومت پیوند خاک- دوغاب به دست بدهد، پیشنهاد شود.
در این پژوهش، رفتار برشی ناحیه پیوند، بین دوغاب تزریقی و خاک ماسهای در جعبه برش مستقیم مورد بررسی قرار گرفت. به همین منظور، این جعبه مورد باز طراحی و به روز رسانی قرار گرفت. سپس تعدادی آزمایش برش مستقیم با درنظرگیری تغییرات فشار تزریق و فشار سربار انجام شد. نتایج نشان داد که آزمایش برش مستقیم با تقریب مناسبی میتواند مقاومت برشی ناحیه پیوند را تخمین بزند. همچنین، فرمولی برای تعیین مقاومت برشی ناحیه پیوند با درنظرگیری فشار تزریق و سربار ارائه شده است.
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۹ ۱۳۹۹ )
چکیده
گسترش فعالیتهای زیرزمینی و قاچاق کالا به عنوان یک خطر و تهدید جدی در اقتصاد کشور، می تواند وضعیت اشتغال را تحت تأثیر قرار دهد. با توجه به اهمیت این موضوع، در پژوهش حاضر پس از مشخص کردن عوامل به وجود آوردنده قاچاق کالا، حجم قاچاق در ایران با استفاده از مدل MIMIC، به کمک نرم افزار آموس[۱] و با روش حداکثر درستنمایی برآورد گردیده و با استفاده از اطلاعات جانبی، سری زمانی اندازه نسبی و مطلق آن، طی دوره زمانی ۹۶-۱۳۵۷ محاسبه می گردد. سپس در مرحله دوم، تأثیر قاچاق کالا بر اشتغال در کشور با به کارگیری داده های سری زمانی و با استفاده از آزمون کرانهای در مدل خودرگرسیون برداری با وقفه های گسترده[۲]، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
نتایج برآورد سری زمانی قاچاق، نشان دهنده این است که روند قاچاق در ایران طی سال های مورد بررسی، به رغم نوسانات عمده، در مجموع افزایشی بوده است. یافته های حاصل از برآورد تأثیر قاچاق بر اشتغال نیز بیانگر این است که گسترش قاچاق در کوتاه مدت و بلندمدت، تأثیر منفی بر اشتغال داشته و آن را کاهش می دهد.
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده
هدف: کروسین از ترکیبات عصاره زعفران است که خواص ضد سرطانی آن روی انواعی از سرطانها بهویژه سرطان پستان در مطالعات اخیر نشان داده شده است. با این حال، اطلاعات بسیار کمی از مکانیسم اثر این ترکیب موجود است. مطالعات قبلی، القای آپوپتوز در سایر سلولهای سرطانی تحت درمان با زعفران یا کروسین را نشان داده است. در این پژوهش با هدف بررسی اثر کروسین بر ردۀ سلولی MDA-MB-۴۶۸ سرطان پستان، در نظر است تا بیان و شکستن کاسپاز ۹، پیرایش و بیان پروتئین XBP۱ و تجمع پروتئین LC۳-II در تیمار شده با این ترکیب، بررسی شود.
مواد و روشها: سنجش MTT برای بررسی اثر سمی کروسین بر رده سلولی نامبرده استفاده شد. سپس پیرایش ژن XBP۱ در سطح mRNA و بیان پروتئین پیرایش شده (XBP۱s) بهترتیب با RT-PCR و وسترن بلات بررسی شد. بیان کاسپاز ۹، کاسپاز شکسته شده و تجمع LC۳-II نیز با روش وسترن بلات بررسی شدند. میزان بیان این پارامترها با استفاده از نرمافزار Image J بهصورت کمی گزارش شد.
نتایج: کروسین بهصورت وابسته به دوز و زمان، موجب مرگ رده سلولی MDA-MB-۴۶۸ شد. تیمار با کروسین، تغییر قابل توجهی در فعال شدن کاسپاز ۹ و شکستن آن، در نتیجه افزایش نسبت Cleaved-Cas۹/Cas۹ داشت. پیرایش ژن XBP۱ نیز پس از تیمار افزایش یافت. همچنین افزایش معنیدار بیان پروتئین پیرایش شده XBP۱ (XBP۱s) و تجمع پروتئین LC۳-II و افزایش نسبت LC۳-II/LC۳-I در این سلولها مشاهده شد.
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که این رده از سلولهای سرطان پستان پس از تیمار با کروسین دچار آپوپتوز شد. با توجه به تغییرات نشانگرهای مسیرهای UPR و اتوفاژی، احتمالاً این دو مسیر نیز در پیشبرد سلول به سمت مرگ سلولی و تنظیمات درون سلولی، نقش دارند.
دوره ۲۴، شماره ۶ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده
استفاده از تئوری موجک در تحلیل مسائل دینامیکی مرتبط با مهندسی عمران روند رو به رشد دارد. تحقیق پیشرو تلاش دارد تا به بررسی تاثیر استفاده از تئوری موجک در تحلیل دینامیکی دیوار حائل بتنی، بپردازد. برای این منظور یک محیط خاکی به همراه دیوارهای حائل بتنی با ابعاد (ارتفاع) مختلف در نظر گرفته می شوند. تحلیل های عددی، بر اساس روش عددی المان محدود انجام می پذیرد. رکورد زلزله سرپل ذهاب به همراه رکوردهای حاصل از چهار مرحله (گام) فیلتر کردن آن رکورد توسط تئوری موجک، جهت تحلیل دینامیکی مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین، در اولین مرحله مدلسازی، رکورد زلزله سرپل ذهاب در چهار مرحله با استفاده از تئوری موجک گسسته فیلتر می شود. در واقع با هر بار استفاده از تئوری موجک تعداد دادههای زلزله تقریباً نصف می شود. در مرحله بعد، مدل های عددی آماده شده و تحت اثر بارگذاری دینامیکی رکوردهای موجود قرار می گیرند. درصد تفاوت در نتایج تحلیل با رکوردهای حاصل از مراحل مخلتف فیلتر کردن رکورد زلزله با موجک نسبت به تحلیل با رکورد اصلی، به همراه کاهش زمان محاسبات به طور ویژه مورد ارزیابی قرار می گیرد. همانطور که انتظار می رفت، بهترین انطباق نتایج بعد از فیلتر کردن نسبت به نتایج رکورد اصلی، مربوط به فیلتر مرحله اول است. ملاحظه می شود که حتی فیلتر مرحله اول باعث می شود که زمان تحلیل حدود ۶۰ درصد کاهش یابد. بر اساس نتایج حاصل شده ملاحظه می شود که با افزایش ارتفاع دیوار، اختلاف نتایج بدست آمده از رکوردهای فیلتر شده نسبت به رکورد اصلی، کمتر می شود. همچنین ملاحظه شده است که تا فیلتر مرحله سه، کماکان نتایج قابل قبولی حاصل می شود؛ ضمن اینکه زمان تحلیل تقریبا ۸۰ درصد کاهش می یابد.