جستجو در مقالات منتشر شده


۹ نتیجه برای خداکرمی


دوره ۹، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف: آزمایش الکتروانسفالوگرام (EEG) به‌عنوان یک آزمایش بالینی مهم برای تشخیص بسیاری از بیماری‌های مغزی مطرح است. هدف مطالعه حاضر، تحلیل داده‌های الکتروانسفالوگرام حین استراحت در بیماران مبتلا به تومور مغزی بود.
مواد و روش‌ها: در مطالعه تحلیلی مشاهده‌ای حاضر، از داده‌های EEG حین استراحت ۴۴ فرد مبتلا به تومور مغزی (گروه تومورال) و ۳۱ فرد سالم (گروه سالم) استفاده شد. پس از پیش‌‌پردازش و حذف آرتیفکت‌های موجود در سیگنال‌ها، ویژگی‌های خطی زمانی و طیفی توان نسبی باندهای متفاوت فرکانسی، ویژگی‌های غیرخطی بعد فرکتال و آنتروپی استخراج شد. سپس تمایزپذیری میان دو گروه سالم و تومورال بر مبنای ویژگی‌های استخراج‌شده، با استفاده از روش آماری شاخص دیویس-بولدین، طبقه‌بندی خطی (LDA) و طبقه‌بندی غیرخطی k نزدیک‌ترین همسایه (KNN) مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: میان ویژگی‌های بعد فرکتال کتز و طول شکل موج دو گروه سالم و تومورال، تفاوت معنی‌داری وجود نداشت. در میان سایر ویژگی‌ها، آنتروپی نمونه با کاهش معنی‌دار در گروه تومورال، بیشترین تمایز را میان دو گروه ایجاد کرد (مقدار ۰.۶۹ برای گروه سالم در مقابل ۰.۵۳ برای گروه بیمار). بالاترین صحت طبقه‌بندی دو گروه، با استفاده از آنتروپی نمونه و طبقه‌بند KNN برابر با ۸۴% بود.
نتیجه‌گیری: سیگنال‌های EEG، پتانسیل جداسازی بیماران تومورال مغزی و افراد سالم را دارند. ویژگی غیرخطی آنتروپی با تطبیق بیشتر بر ماهیت غیرخطی مغز، صحت بالاتری در بازنمایی گروه تومورال نشان می‌دهد. آنتروپی کمتر گروه تومورال نشان‌دهنده پیچیدگی کمتر در پردازش‌های مغزی این گروه نسبت به افراد سالم است.

جمال خداکرمی، شهلا نوری، رضا منصوری،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده

اهداف: تاثیرات ساختمان­های بلند فارغ از سیمای شهری بر شرایط محیط زیست پیرامون خود از جمله بر حرکت باد در دره‌های شهری مساله‌ای است که نیازمند توجه و بررسی است. چرا که باد از متغیرهای مهم تاثیرگذار بر شرایط آسایش حرارتی عابران و همچنین پراکندگی آلودگی در فضای باز شهری است. هدف از این تحقیق یافتن تاثیرات مثبت چنین ساختمان‌هایی بر کاهش آلودگی محیط اطراف آنهاست.
روش‌ها: در این پژوهش بافت پیرامون میدان امام‌خمینی در شهر تهران به‌عنوان نمونه با استفاده از نرم‌افزار انویمت مورد بررسی قرار گرفته است. ساختمان بلندمرتبه در این بافت ساختمان مخابرات با ۵۰ متر ارتفاع است. لذا علاوه بر ارتفاع واقعی ساختمان و بررسی الگوی سرعت باد در ارتفاع‌های مختلف ساختمان ۵۰متری با فرض این که ساختمان دارای ارتفاع­های مختلف (۱۵، ۲۰، ۲۵، ۳۰، ۳۵، ۴۰، ۴۵ متر) باشد نیز شبیه‌سازی شده و نتایج الگوی توزیع جریان باد مدل‌های مختلف با یکدیگر مقایسه شده است.
یافته‌ها: با بررسی رابطه ارتفاع­ و هندسه این ساختمان با الگوی توزیع جریان و سرعت باد اطراف آن مشخص شد که با تغییر ارتفاع، الگوهای تلاطم هوای اطراف ساختمان تغییر یافته و این امر باعث تغییر الگوی آلودگی هوا می‌شود.
نتیجه‌گیری: این پژوهش نشان‌دهنده تاثیر چشمگیر ارتفاع ساختمان در الگوی وزش باد بافت پیرامون آن و نیز لایه‌های هوای بالاتر و پراکنش آلودگی هوای معابر مجاور است.

کارن فتاحی، نازنین نصراللهی، مریم انصاری منش، جمال خداکرمی، علی عمرانی پور،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده

هدف پژوهش حاضر، تعیین محدوده و مقایسه وضعیت آسایش حرارتی فضاهای باز محدوده باغ فین و بافت تاریخی شهر کاشان بر اساس شاخص جهانی اقلیم گرمایی (UTCI) می باشد.
مواد و روش ها: مکان های پر تردد محدوده مورد مطالعه به مدت ۱۸روز از ابتدای شهریور۹۷ مورد بررسی قرار گرفتند. پس از انجام مطالعات کتابخانه‌ای، حضور فیزیکی در بافت و انجام مطالعات میدانی(مشاهده و ثبت اطلاعات سایت ها) همزمان با پاسخ تعداد ۷۸۸ نفر از ساکنان و گردشگران به پرسشنامه‌ها(وضعیت حرارتی و محیطی)، پارامترهای اقلیمی(دما، رطوبت، سرعت جریان هوا، مقدار co و ۲co)ثبت گردید. سپس نرخ لباس و متابولیسم افراد با نرم‌افزار  ۱۰Deltalog محاسبه و پس از گردآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات با نرم‌افزار ۲۴Spss، محدوده آسایش حرارتی پاسخ دهندگان بر اساس شاخص جهانی اقلیم گرمایی (UTCI) با نرم‌افزار Ray Man مشخص گردید.
یافته ها: پاسخ دهندگان در کل محدوده مورد مطالعه، بین ۲۰,۲۳ تا ۳۵.۶۱ درجه سانتیگراد (UTCI) احساس آسایش حرارتی داشتند. همچنین محدوده آسایش حرارتی در باغ فین بین ۱۹,۴۵ تا ۳۷.۶۳ و در بافت تاریخی بین ۱۸.۵ تا ۳۵.۱۶ درجه سانتیگراد (UTCI) می باشد.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان داد دامنه آسایش حرارتی در باغ فین به اندازه ۱,۵۲ درجه سانتیگراد (UTCI) بیشتر از بافت تاریخی کاشان می باشد.

دوره ۱۵، شماره ۱ - ( زمستان ۱۴۰۲ )
چکیده

نقاط بازرسی ایمنی، مولکول هایی هستند که سیستم ایمنی را تنظیم می‌کنند. برخی از سلول های تومور می توانند لیگاندهای متصل شونده به این نقاط بازرسی ایمنی را برای فرار از پاسخ های ایمنی ضد توموری بیان کنند. برخی از عوامل، مانند آنتی بادی ها، می توانند این نقاط بازرسی را مهار کنند. هدف از این مطالعه بیان یک دیا‌بادی دو منظوره جدید در فضای پری پلاسمیک باکتری E. coli BL۲۱(DE۳)  برای مهار همزمان‌ دو نقطه بازرسی ایمنی، پروتئین مرتبط با ۴ (CTLA ۴) و لیگاند متصل شونده (PD L۱)  است.
دیا‌بادی دو منظوره بر اساس ژن نواحی متغیر آنتی‌بادی‌های anti PD-L۱ و anti CTLA ۴ طراحی و جهت بیان درباکتری  E. coli BL۲۱(DE۳) بهینه سازی و در پلاسمید بیانی pET۲۱ کلون شد. پس از ترنسفرم کردن به داخل سویه بیانی E. coli BL۲۱(DE۳) اثر شرایط بیانی مختلف کشت مورد بررسی قرار گرفت، بیانDia-۲۱ با وزن مولکولی ۵۵کیلو دالتون با الکتروفورز ژل SDS-PAGE و وسترن بلات تأیید شد. بهترین شرایط برای بیان پری پلاسمیک به فرم محلول بیان با ۰/۵ میلی مولار IPTG در دمای ۲۳ درجه سانتی گراد محیط کشتLB  و زمان ۱۸ ساعت به دست آمد. پروتئین بیان شده سپس با استفاده از کروماتوگرافی تمایلی نیکل آگارز با بازده نهایی ۰/۴ میلی گرم در لیتر تخلیص و نهایت میل ترکیبی برهمکنش پروتئین خالص شده توسط  Cell-ELISA  بررسی شد.
پروتئین دیا‌بادی نوترکیب در یک سیستم باکتریایی بیان و خالص‌سازی و برهم‌کنش پروتئین دیا‌بادی نوترکیب  باگیرنده سطح سلولی PDL-۱ از طریق Cell-Elisa بررسی شد.
 

دوره ۱۶، شماره ۹۴ - ( آذر ۱۳۹۸ )
چکیده

در اﻳﻦ ﺗﺤﻘﻴﻖ، با توجه به پیش تیمارهای اولیه در خصوص ارزیابی حسی و ماندگاری ماست، ﺗﺎﺛﻴﺮ ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ عصاره آلوئه‌ورا (۰/۵، ۱، ۱/۵ و ۲ درﺻﺪ وزنی) ﺑﺮ وﻳﮋﮔﻲﻫﺎی ﻓﻴﺰﻳﻜﻮﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ، ﺣﺴﻲ و زﻧﺪه ﻣﺎﻧﻲ باکتریهای آغازگر در ﻣﺎﺳﺖ کم چرب ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ. به این منظور، ویژگی‌های بافتی (آب اندازی)، زنده مانی میکروارگانیسم‌های آغازگر ماست، جمعیت کپک و مخمر، pH و اسیدیته و همچنین خواص حسی ماست تولیدی مورد تحقیق قرار گرفت. همچنین میزان فعالیت آنتی اکسیدانی ماست تعیین شد. نتایج بدست آمده نشان داد که افزودن عصاره آلوئه‌ورا موجب کاهش pH و افزایش اسیدیته شد. کمترین میزان pHو بالاترین میزان اسیدیته در روز اول در تیمار حاوی ۲ درصد عصاره (به ترتیب ۴/۸ و ۷۸/۲ درجه درنیک) مشاهده شد. همچنین بکارگیری عصاره آلوئه‌ورا موجب کاهش آب‌اندازی گردید و کمترین میزان آب‌اندازی در تیمار حاوی ۲ درصد عصاره (۲/۰) بدست آمد. از نظر میکروبی، زنده مانی باکتریهای بیفیدوباکتر و لاکتوباسیل‌ها در اثر افزودن عصاره آلوئه‌ورا افزایش یافت اما میزان کپک و مخمر کاهش یافت. فعالیت آنتی اکسیدانی ماست در اثر افزودن عصاره آلوئه‌ورا افزایش یافت و بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی در تیمار حاوی ۲ درصد عصاره تعیین گردید. در بررسی ویژگیهای حسی مشاهده گردید که با افزودن عصاره آلوئه‌ورا در سطح بالاتر از ۰/۵ درصد تاثیر نامطلوب بر طعم و مقبولیت کلی دیده شد به گونه ای که مطلوب ترین ماست از نظر مقبولیت کلی، ماستی بود که کمترین درصد افزودن عصاره را داشت اما بر روی رنگ و قوام تأثیر زیادی نداشت. افزایش مدت زمان نگهداری موجب کاهش pH، افزایش اسیدیته، افزایش آب اندازی، کاهش زنده مانی باکتری‌های آغازگر و افزایش جمعیت کپک و مخمر گردید. در مجموع به نظر می‌رسد مطلوب ترین تیمار از نظر ویژگی‌های کلی، تیمار حاوی ۰/۵ درصد عصاره آلوئه‌ورا باشد.

دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

هدف مقاله حاضر توسعه روش ترکیبی اجزای محدود- تفاضل محدود به منظور حل مسائل معکوس به صورت کمی می-باشد که در آن، محیط مسئله در نواحی دور از ناهمگنی با استفاده از روش تفاضل محدود مدل می‌گردد و فضای مسئله در حوالی ناهمگنی با استفاده از روش المان محدود مدلسازی می‌شود و به این ترتیب به طور همزمان از قابلیت‌های انعطاف‌پذیری روش المان محدود و سرعت بالای آنالیز روش تفاضل محدود بهره گرفته می‌شود.
در این مقاله، از روش فوق به همراه الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات برای اولین بار در حل مسائل معکوس الاستواستاتیک و الاستودینامیک استفاده شده است. الگوریتم بهینه‌سازی در نرم‌افزار MATLAB کد نویسی شده است و با نرم افزار OpenSees ارتباط داده شدهاند، به گونه‌ای در هر گام زمانی، مسئله ابتدا در نرم افزار OpenSees به صورت اجزای محدود حل می‌گردد و سپس نتایج برای گام زمانی بعدی بر اساس الگوریتم روش المان محدود-تفاضل محدود در برنامه تهیه شده در نرم افزار MATLAB تعیین می‌گردد و سپس در قسمت الگوریتم بهینهسازی ازدحام ذرات کد تهیه شده، مقادیر متغیر تا حداقل شدن تابع هزینه به پیش می رود. به منظور ارزیابی کارایی روش مورد استفاده، چندین مثال با هدف شناسایی موقعیت و ابعاد ناهمگنی موجود در محیط و همچنین مشخصات مکانیکی مصالح با استفاده از بارگذاری استاتیکی و دینامیکی مورد بررسی قرار گرفت که نتایج بدست آمده حاکی از حل مسائل با دقت قابل قبول می‌باشد، به گونه‌ای که در تعیین موقعیت و هندسه کمتر از ۱۰ درصد و در تعیین مشخصات مکانیکی بدون خطا مشاهده گردید.

دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

یکی از روش‌های مناسب در امر احداث سریع راه‌ها بر روی بسترهای ضعیف، استفاده از مسلح کننده‌های ژئوسنتتیکی با هدف بهسازی خاک می‌باشد که در حال حاضر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. به منظور شناخت هرچه بیشتر رفتار بسترهای مسلح شده، تاکنون آزمایش‌های صحرایی و آزمایشگاهی محدودی تحت شرایط بارگذاری ترافیکی اجرا گردیده است. به علل مختلف از جمله هزینه‌های زیاد آزمون‌های صحرایی و مشکلات اجرایی، انجام آنها با محدودیت‌هایی همراه است. به کمک روش‌های شبیه سازی عددی می توان مطالعات پارامتریک جامعی را برروی عملکرد این گونه راه‌ها به انجام رساند. در این تحقیق با استفاده از شبیه سازی عددی سه بعدی عملکرد بستر راه مسلح شده با لایه های ژئوسنتتیک تحت اثر بارترافیک عبوری مورد بررسی قرار گرفت و نتایج آن به کمک داده‌های مطالعات میدانی اعتبار سنجی شد. مقایسه بین نتایج حاصل از مدل سازی عددی و مطالعات میدانی نشان می‌دهد که مدل عددی قابلیت پیش‌بینی رفتار یک سیستم مسلح شده با ژئوگرید را دارا می‌باشد و انطباق مناسبی بین نتایج حاصل از آزمایش‌های صحرایی و پاسخ‌های مدلسازی عددی وجود دارد. نتایج بررسیهای عددی نشان می‌دهد نشست راه با بسترمسلح شده به شدت تحت تاثیر خصوصیات مکانیکی مسلح‌کننده‌ها از جمله سختی ژئوگرید وضریب پوآسون آن می‌باشد به نحویکه با کاهش سختی ژئوگرید در حدود ۵۰ درصد، نشست سطح راه حدود ۶۱ درصد افزایش می‌یابد. همچنین تاثیر سختی مصالح اساس و بستر بر میزان نشست سطح راه در حالت بستر مسلح شده به میزان ۵۰ درصد نسبت به بستر مسلح نشده کاهش می‌یابد.

دوره ۱۸، شماره ۱۱۶ - ( مهر ۱۴۰۰ )
چکیده

در این مقاله به بررسی موضوع انتقال حرارت در اجسام جامد سه‌بعدی، یه صورت خاص با هندسه استوانه‌ای، به کمک روش عددی اجزا محدود توسط نرم‌افزار تجاری آباکوس پرداخته شده است. حرارت دادن و سرد کردن در فراوری مواد غذایی فعالیتهای معمول هستند، حرارت دادن مواد غذایی با اهداف مختلفی نظیر کاهش تجمیع میکروبی، غیرفعال کردن آنزیم ها، کاهش مقدار آب ماده غذایی، اصلاح ویژگی عملکردی یک ترکیب خاص و پختن انجام می شود که انتقال حرارت نقش محوری در تمامی این عملیات ها دارد. در این مقاله به‌منظور بررسی تغییرات دمایی خلال سیب‌زمینی واقع در روغن با دمای بالا، نمونه با هندسه استوانه‌ای برای مدل‌سازی در نظر گرفته‌شده است که در دمای روغن برابر دویست درجه سانتی گراد قرار گرفته است. نتایج به‌دست‌آمده از مدل‌سازی عددی خلال سیب‌زمینی در روغن با دمای بالا نشان  می هد که آهنگ تغییرات در قسمت‌های لبه‌ای مدل بیشتر از سایر قسمت‌های آن است که این خود عاملی برای سوختگی لبه های خلال سیب زمینی می باشد. همچنین تغییرات دمایی در مرکز مدل کمترین آهنگ تغییرات را دارد به عبارتی توزیع انتقال حرارت در شعاع استوانه به‌صورت لگاریتمی انجام می‌شود. بعلاوه با بیشتر شدن زمان در معرض قرار گرفتن نمونه خلال سیب‌زمینی در روغن با دمای بالا، تقریباً تمام مدل به شرایط دمایی یکسانی می‌رسد.
 

دوره ۲۳، شماره ۳ - ( ۵-۱۴۰۲ )
چکیده

ارزیابی سازه ­های آسیب ­دیده در حین زلزله­ های دهه اخیر مشخص کرده که اندرکنش خاک-سازه و مجاورت سازه ­ها  درکنار یکدیگر ازجمله عواملی هستند که بر میزان آسیب­ های جانی، مالی و تخریب سازه­ ها اثر به سزایی دارند. در این مقاله عملکرد لرزه ­ای سازه­ سه‌بعدی فولادی یک‌بار با در نظر گرفتن اندرکنش خاک-سازه و بار دیگر با در نظر گرفتن دو سازه مشابه کنار یکدیگر روی خاک (اندرکنش سازه-خاک-سازه) ارزیابی شده ­است. برای دستیابی به این منظور مدل­ های سه‌بعدی از سازه­ فولادی شش طبقه با پلان متقارن و سیستم­ های باربر جانبی قاب خمشی و قاب مهاربندی‌شده طراحی‌شده است. نوع  خاک مدل­سازی شده، از نوع سست بوده و مدل­سازی خاک با روش زیر سازه (فنر غیرخطی وینکلر) انجام شده­است. برای انجام تحلیل­ تاریخچه زمانی غیرخطی، ۱۱ زلزله مورد استفاده قرار گرفته ­است. نتایج به‌دست‌آمده از تحلیل­ های تاریخچه زمانی مشخص کرده که اندرکنش سازه-خاک-سازه موجب افزایش دامنه تغییرمکانی بام سازه به میزان ۵۸ درصد نسبت به پاسخ سازه تنها روی خاک می­ گردد. ارزیابی پاسخ تغییر مکان سازه در حوزه فرکانسی (چگالی طیفی) مشخص کرده که اندرکنش سازه-خاک-سازه باعث افزایش در دامنه چگالی طیفی (به‌طور متوسط ۶/۴۴ درصد افزایش دامنه چگالی طیفی اتفاق افتاده است) و تغییرات در فرکانس غالب مجموعه سازه و خاک شده که نیاز به بررسی بیشتری دارد. از طرف دیگر نتایج مشخص کرده است که اندرکنش سازه-خاک-سازه به‌طور متوسط تا ۳۲ درصد شاخص خرابی سازه را نسبت به اندرکنش خاک-سازه افزایش می­ دهد.
 

صفحه ۱ از ۱