جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای یارمحمودی
طاهره نصر، زهرا یارمحمودی، سیدمحمد احمدی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده
اهداف: سایبانهای عمودی و افقی ثابت بهکاربردهشده در بناها از لحاظ بهرهبردن مناسب از تابش خورشید، دارای میزان پایینی از استحصال انرژی پاک و ارزان هستند. بنابراین برای رفع مانع استفاده حداکثری از این نعمت خدادادی باید بناهای جدید را بهسوی تکنولوژی روز هدایت کرد. یکی از این موارد، استفاده از سایبانهای متحرک در نما است که علاوه بر بهرهجویی از نور خورشید، موجب ایجاد نماهایی با طراحی دینامیکی میشود. هدف از انجام پژوهش حاضر، ارایه مدل پوسته هوشمند متحرک در راستای بهینهسازی مصرف انرژی با الهام از الگوریتم حرکتی گیاه قهر و آشتی است.
مواد و روشها: این پژوهش از نوع کمی و مدلسازی- شبیهسازی است که مدلسازی یک پوسته متحرک در نرمافزار راینو ۶ و پلاگین گرسهاپر و تحلیلهای اقلیمی توسط پلاگین لیدیباگ انجام شده است. این پوسته در جبهه جنوبی یک بنا با موقعیت اقلیمی شیراز مورد تحلیل قرار گرفته است.
یافتهها: در پژوهش حاضر، سعی بر آن شد تا با هوشمندسازی نما بتوان سایبانهایی با تغییر زاویه یکدرجهای در هر یک از پنلها ایجاد کرد تا علاوه بر فرم زیباییشناسانه بتوان به عملکرد بهتری دست یافت. میزان تابش دریافتی در این تحلیل بین صفر تا ۱۶/۵۰کیلووات ساعت بر مترمربع است. در نهایت جدولی از تحلیل انرژی پوسته متحرک از ساعت ۶ تا ۱۹ در ماه مرداد و اقلیم شهر شیراز ارایه شده است.
نتیجهگیری: از پوسته هوشمند مدلشده میتوان در جهت بهینهسازی مصرف انرژی متناسب با اقلیم شیراز بهعنوان سایبان متحرک بهره گرفت.
زهرا یارمحمودی، طاهره نصر، حامد مضطرزاده،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده
هدف: باتوجه به پیشرفت تکنولوژی، مصرف انرژی افزایش یافته؛ بنابراین یکی از دغدغههای طراحان، یافتن راهحل جهت پاسخ به این مسئله جهانی است. یکی از راهکارهای پیشنهادی، بهرهگیری از طبیعت بهعنوان منبع الهام طرحهای معماری است. بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد که بخش زیادی از مصرف انرژی مربوط به ساختمان است. بههمین دلیل، باتوجه به اینکه نمای ساختمان مرز میان فضای داخل و خارج است، باید بهخوبی در جهت کاهش مصرف انرژی طراحی شود.
روشتحقیق: پژوهش حاضر دارای ماهیت ترکیبی و روشتحقیق شبیهسازی-مدلسازی است که به طراحی نمای متحرک ساختمان با الهام از الگوی حرکتی گل زنبق در جهت کنترل ورود نور روز به فضای داخلی ساختمان در اقلیم شیراز پرداخته است.
یافتهها: یافتههای پژوهش حاکی از آن است که گلبرگهای گل زنبق در پنج حرکت متوالی، الگوی باز و بسته شونده خود را انجام داده و میتواند بهعنوان الگوی حرکتی یا منبع الهام حرکت سایبان هوشمند نمای ساختمان عمل کند.
نتیجهگیری: گلبرگهای گل زنبق با هندسه مثلث در نظر گرفته شده که در راس از زاویه صفر تا زاویه ۴۵ درجه باز و بسته شده است. باتوجه به مسیر حرکت خورشید و زاویه تابش در ساعت ۷ صبح تا ۷ شب، مراحل متوالی باز و بسته شدن گل صورت گرفته که این امر میتواند ۲۰ درصد از میزان حرارت جذب شده توسط سطح بازشو و ۱۰ درصد از ساعت تابش نور خورشید را کاسته و در نتیجه گرمای فضای داخل در فصول گرم سال کاهش یافته؛ علاوه بر آن روشنایی طبیعی نور روز برای فضاهای داخلی تامین شده است.