دوره 6، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 92-80 | برگشت به فهرست نسخه ها

Lotfi S, Sholeh M, Farmand M, Fattahi K. Urban Design Criteria for Zero-Carbon Neighborhoods. Naqshejahan 2016; 6 (1) :80-92
لطفی سهند، شعله مهسا، فرمند مریم، فتاحی کاوه. تدوین معیارهای طراحی شهری برای محله های بدون کربن. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1395; 6 (1) :80-92

1- استادیار بخش شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز، شیراز )نویسنده مسئول
2- استادیار بخش شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز
3- کارشناس ارشد طراحی شهری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز
4- استادیار بخش معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز
با بروز بحران های زیست محیطی، نظیر بحران انرژی، افزایش آلودگی و تغییرات اقلیمی که ناشی از افزایش جمعیت و مصرف بالای انرژی بودند، کیفیت زندگی به ویژه در محیط های شهری تنزل یافت. به همین منظور متخصصین شهری نیز مانند سایرین، به دنبال ارائه ی راه حل هایی، برای مقابله با این معضات بوده اند. از جمله راهکارهای ارائه شده برای این منظور، می توان به طراحی کم کربن اشاره نمود. این راهکارها که زیرمجموعه ای از راهکارهای طراحی شهری پایدار می باشند را م یتوان در سطوح مختلف به کاربست. در میان مقیاس های مختلف، می توان از محله بعنوان مقیاسی مناسب دربرگیرنده ،» واحد ساخت شهر « برای کاربست اصول و راهکارهای طراحی شهری کم کربن نام برد ؛ چرا که محله به عنوان تأثیرگذارند. عاوه براین، راهکارهایی که در این مقیاس مطرح CO عناصر و جریان هایی است که همگی بر میزان انتشار می گردند، می توانند از تنوع و جذابیت زیادی برخوردار باشند. این راهکارها، به صورت کلی بر مبنای خلق محله ای که مصرف انرژی پایینی داشته باشد، محیطی مطلوب برای زندگی محلی را فراهم ارائه نماید و از تاب آوری بیشتری برخوردار باشد، استوار است. در این مقاله تاش بر آن بوده تا با استفاده از روش های توصیفی وتحلیل داده های ثانویه )اسنادی(، معیارهایی را برای طراحی محله ی کم-کربن و بدون کربن استخراج نمود.

دریافت: 1395/2/5 | پذیرش: 1395/1/1 | انتشار: 1395/3/15