دوره 10، شماره 3 - ( 1399 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 191-183 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moshari M, Nazari S. Learning from Hidden Geometry of Forests and Wild-life Environment for Biophilic Regional Planning. Naqshejahan 2020; 10 (3) :183-191
URL: http://bsnt.modares.ac.ir/article-2-43120-fa.html
مشاری محمد، نظری سام. الهام از هندسه پنهان محیط زیست گیاهی و جانوری در برنامه‌ریزی منطقه‌ای زیست‌سازگار. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1399; 10 (3) :183-191

URL: http://bsnt.modares.ac.ir/article-2-43120-fa.html


1- گروه برنامه‌ریزی، مدیریت و آموزش محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، moshari@ut.ac.ir
2- گروه شهرسازی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (4564 مشاهده)
اهداف: هدف اصلی پژوهش حاضر، معرفی طبیعت و محیط زیست گیاهی و جانوری به‌عنوان یک منبع الهام بی‌پایان و البته هماهنگ با طبیعت و سازواره‌های طبیعی برای ایده‌یابی، راهبری، هدایت، اجرا و مدیریت نظام برنامه‌ریزی منطقه‌ای است. نوعی از نظام برنامه‌ریزی منطقه‌ای که اهداف توسعه هزاره سازمان ملل متحد را با درک عمیق از خدمات فرهنگی اکوسیستم محقق می‌سازد.
ابزار و روش‌ها: پژوهش با بررسی شواهد به‌دست‌آمده از نمونه‌های منتخب (با انتخاب هدفمند) از میان نمونه‌های شاخص محیط زیست گیاهی و جانوری، به شناخت و توصیف هندسه پنهان آنها مبادرت می‌ورزد. در ادامه با الهام از آنها، براساس راهبرد استدلال منطقی و تکنیک گلوله برفی در پنل خبرگان، مفاهیمی را برای برنامه‌ریزی منطقه‌ای زیست‌سازگار مطرح می‌نماید.
یافته‌ها: طبیعت، محیط زیست گیاهی و جانوری و اکوسیستم‌های طبیعی حاوی مفاهیم ارزشمندی از هندسه پنهان و در برنامه‌ریزی منطقه‌ای زیست‌سازگار قابل استفاده هستند. مهم‌ترین مفاهیم مربوط به الهام از هندسه پنهان طبیعت شامل شکلی- ساختاری، مدیریتی- فرآیندی، فرهنگی- معنوی و بازیافت- بهیافت است.
نتیجه‌گیری: بهترین راه حفاظت و پاسداشت محیط زیست گیاهی و جانوری، برنامه‌ریزی منطقه‌ای زیست‌سازگار با تاکید بر کاربرد فناوری‌های سبز بوم‌آورد است. راه‌حلی که چهار پایه شامل جامع‌نگری و برنامه‌ریزی پهنانگر، به‌کارگیری ظرفیت خدمات فرهنگی اکوسیستم برای توسعه متناسب با بوم، تاکید بر توسعه نرم و کاربرد فناوری‌های سبز بوم‌آورد و آموزش مدیریت و آموزش محیط زیست در تعامل گروه‌های ذی‌نفع و ذی‌نفوذ دارد.
متن کامل [PDF 908 kb]   (2521 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تکنولوژی های نوین در مهندسی منظر
دریافت: 1399/3/4 | پذیرش: 1399/4/16 | انتشار: 1399/7/12

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.