دوره 11، شماره 1 - ( 1400 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 63-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fatahi K, Nasrollahi N, Ansarimanesh M, Khodakarami J, Omranipour A. Comparison of Thermal Comfort Range of Finn Garden and Historical texture of Kashan. Naqshejahan 2021; 11 (1) :53-63
فتاحی کارن، نصراللهی نازنین، انصاری منش مریم، خداکرمی جمال، عمرانی پور علی. مقایسه محدوده آسایش حرارتی باغ فین و بافت تاریخی کاشان. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1400; 11 (1) :53-63

1- گروه معماری، دانشگاه آزاداسلامی واحد کرمانشاه، کرمنشاه، ایران
2- دانشیار گروه مهندسی معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران ، n.nasrollahi@ilam.ac.ir
3- دانشیار گروه مهندسی معماری، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
4- دانشیار گروه مهندسی معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
هدف پژوهش حاضر، تعیین محدوده و مقایسه وضعیت آسایش حرارتی فضاهای باز محدوده باغ فین و بافت تاریخی شهر کاشان بر اساس شاخص جهانی اقلیم گرمایی (UTCI) می باشد.
مواد و روش ها: مکان های پر تردد محدوده مورد مطالعه به مدت 18روز از ابتدای شهریور97 مورد بررسی قرار گرفتند. پس از انجام مطالعات کتابخانه‌ای، حضور فیزیکی در بافت و انجام مطالعات میدانی(مشاهده و ثبت اطلاعات سایت ها) همزمان با پاسخ تعداد 788 نفر از ساکنان و گردشگران به پرسشنامه‌ها(وضعیت حرارتی و محیطی)، پارامترهای اقلیمی(دما، رطوبت، سرعت جریان هوا، مقدار co و 2co)ثبت گردید. سپس نرخ لباس و متابولیسم افراد با نرم‌افزار  10Deltalog محاسبه و پس از گردآوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات با نرم‌افزار 24Spss، محدوده آسایش حرارتی پاسخ دهندگان بر اساس شاخص جهانی اقلیم گرمایی (UTCI) با نرم‌افزار Ray Man مشخص گردید.
یافته ها: پاسخ دهندگان در کل محدوده مورد مطالعه، بین 20.23 تا 35.61 درجه سانتیگراد (UTCI) احساس آسایش حرارتی داشتند. همچنین محدوده آسایش حرارتی در باغ فین بین 19.45 تا 37.63 و در بافت تاریخی بین 18.5 تا 35.16 درجه سانتیگراد (UTCI) می باشد.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان داد دامنه آسایش حرارتی در باغ فین به اندازه 1.52 درجه سانتیگراد (UTCI) بیشتر از بافت تاریخی کاشان می باشد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: تکنولوژی های نوین در مهندسی منظر
دریافت: 1399/5/22 | پذیرش: 1399/9/2 | انتشار: 1400/1/15