دوره 11، شماره 1 - ( 1400 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 105-94 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rasoolzadeh M, Moshari M. Prioritizing for Healthy Urban Planning: Interaction of Modern Chemistry and Green Material-based Computation. Naqshejahan 2021; 11 (1) :94-105
رسول زاده مریم، مشاری محمد. اولویت شناسی در برنامه ریزی شهر سالم: تعامل شیمی نوین و رایانش مصالح سبز. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1400; 11 (1) :94-105

1- گروه شیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران. ، rasoolzadeh21@gmail.com
2- گروه برنامه ریزی، مدیریت و آموزش محیط زیست، دانشکده محیط زیست، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده:   (1918 مشاهده)
اهداف: نسل جدیدی از مصالح نوین ساختمانی با استفاده از روش­های رایانشی و دیجیتال تولید می­شوند. مصالح نوین ساختمانی چشم انداز جدیدی به امکان ایجاد محیط زیست شهری سالم ایجاد کرده است. هدف اصلی پژوهش، بررسی، تحلیل و اولویت شناسی در رایانش مصالح نوین در هماهنگی با محیط زیست است. هدف کاربردی پژوهش، تبیین مفهوم و ارائه راهبردهایی برای کاربرد مصالح مناسب برای دست یابی به الگوی «شهر سالم» است.
روش ها: پژوهش از نظر رویکرد روش شناختی کیفی-کمی است. نتایج کیفی به تبیین مفهوم منتهی می­شود و اولویت شناسی از طریق پرسشنامه برخط به دست می­آید. برای تایید پایایی از ضریب کاپا یا ضریب توافق طرفین استفاده شده است. تعداد 386 پرسشنامه سالم جمع آوری، و با کمک همبستگی اسپرمن، نتایج بررسی و تحلیل شدند.
یافته ها: در میان گویه­های ده­گانه استخراج شده درباره مصالح نوین به کاررفته، چهار گویه با درجه معناداری بالا به دست آمده؛ که به ترتیب عبارتند از: 1- قرارگرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، 2- سلامتی مصالح (MSDS)، 3- سهولت تعویض و جایگزینی و 4- درجه جاذب رطوبت بودن.
نتیجه گیری: افزیش خطر بیماری­های فراگیر نشان می­دهد که تحقق کانسپت شهر سالم بدون رایانش مصالح نوین امکان پذیر نیست؛ حوزه­ای میان­دانشی و بین رشته­ای که نیازمند رویکردی ترکیبی از شیمی سبز، رایانش زیستی و رایانش مبتنی بر مواد است. رایانش مصالح نوین، روشی موثر در دست یابی به الگوی شهر سالم است؛ موضوعی که نیازمند توسعه آموزش محیط زیست و مهارت مدیریت شهر سالم است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: معماری کارا
دریافت: 1399/11/3 | پذیرش: 1399/12/11 | انتشار: 1400/1/15