دوره 14، شماره 1 - ( 1403 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 65-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tahmouri A, Mansouri B, Azizi S. The Effective aspects of New Technology in the Creation of the Facade of Contemporary Iconic Buildings. Naqshejahan 2024; 14 (1) :48-65
طهموری علی، منصوری بهروز، عزیزی شادی. وجوه تاثیرگذار فناوری نوین در شکل‌گیری نمای ساختمان های آیکونیک معاصر. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1403; 14 (1) :48-65

1- گروه معماری، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه معماری، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، beh.mansouri@iauctb.ac.ir
اهداف: فناوری در تمامی مراحل فرآیند معماری، به صور مختلف حضور دارد. آنچه یک اثر معمارانه را شاخص می‌نماید، وجود خصیصه‌ها و مفاهیم متعالی‌تر در ساختار آن است. فناوری در آفرینش این نوع معماری حضوری متفاوت داشته و در این حالت، جنبه نمادین یافته است. در این روند بروز اثر، نمای ساختمان به عنوان بیرونی‌ترین عنصر قابل درک که عموما وظیفه انتقال مفاهیم نمادین اثر را دارند، نقش پررنگی در تاثیرپذیری فناوری های نوین دوره خود دارند.

هدف اصلی این پژوهش، بررسی و شناسایی وجوه اثرگذار فناوری بر شکل‌گیری نمای ساختمان‌های آیکونیک معاصر می‌باشد.

ابزار و روش ها: پژوهش انجام شده به صورت ترکیبی است. از طریق روش‌های توصیفی-تحلیلی و تاریخی، همزمان نقش نشانه و اثرگذاری آن بر معماری آیکونیک و همچنین، وجوه تاثیرات فناوری نوین بر معماری با مبنا قرار دادن اصول ویتروویوسی بررسی‌ گردیده و در ادامه، عوامل اثر‌گذار بر استفاده فناوری نوین در شکل‌گیری نمای ساختمان‌های آیکونیک معاصر، تحلیل و در انتها، داده های به دست آمده با روش کمی مورد سنجش واقع شده است.

یافته‌ها: مطابق آزمون انجام شده بر فرضیه، متغیر فناوری تاثیر معناداری بر شکل‌گیری نمای شاخص ساختمان‌های آیکونیک داشته و این بدین معناست که با افزایش میزان حضور فناوری روز، بر میزان تحقق شکل‌گیری نمای شاخص، افزوده خواهد شد.

نتیجه­ گیری: فناوری فرآیندی رو به رشد بوده که امروزه با تمامی ساختارهای زندگی بشر تعامل پیوسته دارد. آن­چه که در دوران معاصر به فراموشی سپرده شده، لزوم تطابق روند طراحی و ساخت محیط مصنوع با موضوع پویایی موجود در ذات فناوری است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: معماری کارا
دریافت: 1402/1/5 | پذیرش: 1402/4/17 | انتشار: 1403/1/5