1- گروه معماری، دانشکده هنر، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- گروه معماری، دانشکده هنر، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، suzanchi@modares.ac.ir
چکیده: (5277 مشاهده)
اهداف: هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر رویکرد سبز (آب، خاک و گیاه) زمینهای بازی بر دستاوردهای کودکان بود. دستاوردهای حضور کودک در فضای طبیعی شامل ارتقای مهارتهای پرورشی، ذهنی و شناختی، تسهیلکنندگی آموزش و قابلیت احیای ارتباط کودک و طبیعت است. در این بین تسهیلکنندگی آموزش و احیا ارتباط گسستهشده کودک و طبیعت بهعنوان فاکتورهایی که تنها با قرارگیری کودک در محیطی با رویکرد سبز حاصل میشود، از دستاوردهای کودک انتخاب شده و چگونگی دستیابی کودک به این دو مهم مورد بررسی قرار گرفته است.
ابزار و روشها: جامعه آماری پژوهش شامل روانشناسان و والدین کودکان ۵ تا ۱۲ساله در تهران بودند که اطلاعات آنها با استفاده از پرسشنامه جمعآوری شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها و آزمون فرضیهها از روشهای تجزیه و تحلیل عاملی تاییدی و مدلیابی معادلات ساختاری بهره گرفته شد.
یافتهها: نتایج حاکی از آن است که رویکرد سبز در زمین بازی بر دستاوردهای کودکان تاثیر مثبت و معنیداری دارد. همچنین نتایج نشان دادند که میزان تاثیر زمین بازی طراحیشده بیشتر از زمین بازی بکر و طبیعی بر دستاوردهای کودکان است.
نتیجهگیری: علیرغم حضور بازی در تجربه تاریخی بشر و نقش آن در رشد کودک، همچنین آگاهی از تاثیر قرارگیری کودک در فضای بازی طبیعی، امروزه شاهد کاهش کیفیت فضاهای بازی و بیتوجهی به رویکرد سبز در آن هستیم. براساس یافتههای این تحقیق میتوان نتیجه گرفت استفاده از زمین بازی طراحیشده با رویکرد سبز تاثیر معنیداری بر دستاورد کودکان خواهد داشت.
نوع مقاله:
مروری تحلیلی |
موضوع مقاله:
تکنولوژی های نوین در مهندسی منظر دریافت: 1397/11/24 | پذیرش: 1398/1/21 | انتشار: 1398/6/30