دوره 9، شماره 2 - ( 1398 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 123-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moulaii M, Pilechiha P, Shadanfar A. Optimization of Window Proportions with an Approach to Reducing Energy Consumption in Office Buildings. Naqshejahan 2019; 9 (2) :117-123
URL: http://bsnt.modares.ac.ir/article-2-34001-fa.html
مولایی محمدمهدی، پیله‌چی‌ها پیمان، شادانفر عطیه. بهینه سازی تناسبات بازشو و جبهه نورگیری با رویکرد کاهش مصرف انرژی در ساختمان های اداری. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1398; 9 (2) :117-123

URL: http://bsnt.modares.ac.ir/article-2-34001-fa.html


1- گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
2- گروه معماری، موسسه آموزش عالی کوثر، قزوین، ایران ، p.pilechiha@modares.ac.ir
3- گروه معماری، موسسه آموزش عالی کوثر، قزوین، ایران
چکیده:   (6836 مشاهده)
اهداف: بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها که بخش بزرگی از کل انرژی مصرف‌‎شده در کشور را شامل می‌شوند، اهمیت زیادی دارد. پنجره نیز به‌عنوان رابط محیط داخل و خارج ساختمان بخش تاثیرگذاری بر این مساله است. هدف از این پژوهش، بهینه‌سازی بازشو در فضای اداری در شهر تهران از نظر دریافت نور کافی و کاهش مصرف انرژی است.
روش‌ها: شبیه‌سازی و بهینه‌سازی بازشو به‌صورت پارامتریک در گرسهاپر و آنالیز اهداف با استفاده از پلاگین هانیبی و لیدیباگ صورت گرفت. اتونومی فضایی نور روز و شدت مصرف انرژی برای تناسبات و موقعیت‌های متنوع پنجره در هشت جهت متغیر محاسبه شد.
یافته‌ها: پنجره در جبهه شمال شرقی و بعد از آن در شرق، بهترین نتایج را داشته‌اند. نسبت پنجره به دیوار ۲۰ تا ۲۸% با طول و عرض به‌ترتیب به‌طور میانگین ۵۳/۶ و ۹/۰متر برای مدل پژوهش ایده‌آل‌ترین پاسخ ممکن بود. فاصله جداره پنجره‌ها از لبه دیوار و فاصله لبه بالای پنجره از کف به‌ترتیب به‌طور میانگین ۶۵/۰ و ۲۲/۲متر بود.
نتیجه‌گیری: استفاده از روش‌های نوین شبیه‌سازی مقداری طراحان را قادر سازد تا با رویکردهای علمی، انتخاب‌های آگاهانه‌تری در فرآیند طراحی داشته باشند. چارچوب قابل تکرار ارایه‌شده در این پژوهش می‌تواند برای ساختمان‌هایی با کاربری یا موقعیت و تناسباتی متفاوت به کار گرفته شود و درنهایت طراحان را قادر سازد که با افزایش بهره‌وری فضا، نقشی موثر در توسعه پایدار داشته باشند.
متن کامل [PDF 840 kb]   (2607 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: معماری کارا
دریافت: 1398/3/28 | پذیرش: 1398/4/15 | انتشار: 1398/6/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.