دوره 10، شماره 4 - ( 1399 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 263-255 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ronagh E, Zandieh M. Exploring the Digital Approach to Redefining Decoration Design in Islamic Architecture Inspired by the Teachings of the Holy Quran. Naqshejahan 2021; 10 (4) :255-263
URL: http://bsnt.modares.ac.ir/article-2-41786-fa.html
رونق احسان، زندیه مهدی. بررسی رویکرد دیجیتال در باز تعریف طراحی تزیینات در معماری اسلامی با الهام از آموزه‌های قرآن مجید. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1399; 10 (4) :255-263

URL: http://bsnt.modares.ac.ir/article-2-41786-fa.html


1- گروه معماری، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران
2- گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره)، قزوین، ایران ، zandieh@arc.ikiu.ac.ir
چکیده:   (4760 مشاهده)
اهداف: معماری معاصر کشورهای اسلامی به عنوان یکی از فصول مشترک این کشورها، همواره کمبود گفتمان بین رویکردهای سنتی و مدرن برای خلق فضا در طراحی را احساس کرده است. بنابراین معماری امروز در فرآیند طراحی در جست‌وجوی خلاقیت بوده تا این کمبود را جبران کند. بهره‌گیری از رویکرد دیجیتال در باز تعریف این فرآیند می‌تواند کمک شایانی را انجام دهد. تزیینات در معماری اسلامی علاوه بر زیبایی، القای مفاهیمی چون نظم و وحدت وجودی است که در قالب نقوش هندسی و انتزاعی دیده می‌شود. همچنین در آموزه‌های اسلامی و قرآن مجید به مفهومی همچون وحدت در کثرت بسیار اشاره شده است. باز تعریف این مفهوم با رویکرد دیجیتال در تزیینات معماری اسلامی می‌تواند گفتمانی جدید بین رویکرد سنتی و مدرن باشد. این پژوهش بر آن است که نقش رویکرد دیجیتال در تجلی تزیینات معماری اسلامی در طراحی را با الهام از آموزه‌های قرآن مجید را مورد بررسی قرار دهد.
روش‌ها: روش تحقیق به کار گرفته شده در این پژوهش "استدلال منطقی"، با استفاده از تدابیر "تحلیلی- توصیفی"، با رویکردی کیفی است.
یافته‌ها: رویکرد دیجیتال بر مبنای روش جز به کل و تمرکز روی سه عرصه الگوسازی، الگوریتم- کد و ساخت دیجیتال به باز تعریف تزیینات معماری اسلامی می‌پردازد و با تغییر پارامترهای اولیه الگوهای جدیدتری نیز تولید می‌کند.
نتیجه‌گیری: عرصه‌های رویکرد دیجیتال می‌تواند آموزه‌های اسلامی همچون وحدت در کثرت را با مبانی ریاضی به صورت هندسی در تزیینات معماری اسلامی طراحی و تولید کنند.
متن کامل [PDF 1547 kb]   (2948 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی کیفی | موضوع مقاله: معماری اسلامی ایرانی پیشرو
دریافت: 1398/11/2 | پذیرش: 1398/12/28 | انتشار: 1399/10/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.