دوره 11، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 48-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mottaghi M, Norouzborazjani V, Dehbashisharif M. The Role of Adaptive Reuse in Network of in-between Spaces and Intracity Dynamism; Case Study: Tehran Historic Houses. Naqshejahan 2021; 11 (2) :27-48
URL: http://bsnt.modares.ac.ir/article-2-53425-fa.html
متقی ملیکا، نوروز برازجانی ویدا، دهباشی شریف مزین. نقش تغییر کاربری در شبکه فضای میانوند و دینامیسم شهری؛ نمونه موردی: خانه‌های تاریخی تهران. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1400; 11 (2) :27-48

URL: http://bsnt.modares.ac.ir/article-2-53425-fa.html


1- دانشجوی دکتری معماری،دانشکده معماری و شهرسازی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- هیات علمی گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. ، Vid.Norouz_borazjani@iauctb.ac.ir
3- هیات علمی گروه معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
چکیده:   (2419 مشاهده)
اهداف: رمز بقای یک بنای تاریخی فعال بودن و دمیدن پویایی در بطن آن است. پویایی فضا همواره فرصتی برای ایجاد رابطه قوی‌تر مابین معماری و جامعه، جهت سازماندهی توسعه پایدار شهری است. از این رو پرداختن به شبکه‌های واسط در احیای دینامیسم شهری جایگاه بالایی دارد. هـدف از ایـن مقالـه بازشناسـی و تحلیـل حوزه‌های تاثیرگذار بر پویایی شهری در تعامل با مفهوم فضای میانوند، با راهکار تغییر کاربری بناهای قدیمی فاخر است و در پی پاسخ به این سوال است که دینامیسم درون‌شهری از طریق تغییر کاربری خانه‌های تاریخی به عنوان فضای میانوند چگونه تعریف می‌شود؟
ابزار و روش ها: به‌منظور رسیدن به اهداف پژوهش، روند تحلیل و آنالیز با انتخاب بناهای ارزشمند تاریخی و چگونگی تغییر کاربری آنها پیش می‌رود. این پژوهش بر آنست که با مطالعات کیفی شاخص‌های برآمده از رویکرد باززنده سازی، اثرگذاری تغییرات کاربری بناهای منتخب را به عنوان فضای واسط در دینامیسم درون شهری مورد بررسی قرار داده و با بهره‌مندی از نظرات طیف چهارگانه از مشارکت‌کنندگان به ارزیابی میزان تاثیرگذاری سنجه‌های موثر پرداخته است.
یافته ها: تعدادی از خانه‌های تاریخی احیاء شده‌ی شهر تهران با رویکرد TND، موردتحلیل قرار گرفته، سپس حوزه‌ها و راهبردهای تاثیرگذار در پویایی شهری حاصل از تغییر کاربری استخراج شد و در نهایت بارزترین شاخصه‌های اثربخش در بناهای میانوند منتخب به عنوان شبکه ارتباط شهری معرفی شدند.
نتیجه گیری: دستاوردهای پژوهش نشان دهنده آنست که حوزه‌های متعددی ازجمله راهبردهای توسعه و تنوع عملکرد اقتصادی و زیرساختارهای حیات اجتماعی-فرهنگی در جریان احیاء خانه‌های تاریخی تاثیر گذارند که در نهایت احیاء این خانه‌ها منجر به دینامیسم شبکه درون‌شهری می‌شوند.
متن کامل [PDF 1659 kb]   (2346 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی کیفی | موضوع مقاله: معماری کارا
دریافت: 1400/3/29 | پذیرش: 1400/4/15 | انتشار: 1400/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.