دوره 10، شماره 3 - ( 1399 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 230-219 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasr T, Yarmahmoodi Z, Ahmadi S. The Effect of Kinetic Shell’s Geometry on Energy Efficiency Optimization Inspired by Kinetic Algorithm of Mimosa pudic. Naqshejahan 2020; 10 (3) :219-230
URL: http://bsnt.modares.ac.ir/article-2-41949-fa.html
نصر طاهره، یارمحمودی زهرا، احمدی سیدمحمد. تاثیر هندسه پوسته‌ متحرک بر بهینه‌سازی مصرف انرژی با الهام از الگوریتم حرکتی گیاه قهر و آشتی. نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1399; 10 (3) :219-230

URL: http://bsnt.modares.ac.ir/article-2-41949-fa.html


1- گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران ، nasr@iaushiraz.ac.ir
2- گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
3- گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، موسسه غیرانتفاعی آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران
چکیده:   (4479 مشاهده)
اهداف: سایبان‌های عمودی و افقی ثابت به‌کاربرده‌شده در بناها از لحاظ بهره‌بردن مناسب از تابش خورشید، دارای میزان پایینی از استحصال انرژی پاک و ارزان هستند. بنابراین برای رفع مانع استفاده حداکثری از این نعمت خدادادی باید بناهای جدید را به‌سوی تکنولوژی روز هدایت کرد. یکی از این موارد، استفاده از سایبان‌های متحرک در نما است که علاوه بر بهره‌جویی از نور خورشید، موجب ایجاد نماهایی با طراحی دینامیکی می‌شود. هدف از انجام پژوهش حاضر، ارایه مدل پوسته هوشمند متحرک در راستای بهینه‌سازی مصرف انرژی با الهام از الگوریتم حرکتی گیاه قهر و آشتی است.
مواد و روش‌ها: این پژوهش از نوع کمی و مدل‌سازی- شبیه‌سازی است که مدل‌سازی یک پوسته متحرک در نرم‌افزار راینو ۶ و پلاگین گرس‌هاپر و تحلیل‌های اقلیمی توسط پلاگین لیدی‌باگ انجام شده است. این پوسته در جبهه جنوبی یک بنا با موقعیت اقلیمی شیراز مورد تحلیل قرار گرفته است.
یافته‌ها: در پژوهش حاضر، سعی بر آن شد تا با هوشمندسازی نما بتوان سایبان‌هایی با تغییر زاویه یک‌درجه‌ای در هر یک از پنل‌ها ایجاد کرد تا علاوه بر فرم زیبایی‌شناسانه بتوان به عملکرد بهتری دست یافت. میزان تابش دریافتی در این تحلیل بین صفر تا ۱۶/۵۰کیلووات ساعت بر مترمربع است. در نهایت جدولی از تحلیل انرژی پوسته‌ متحرک از ساعت ۶ تا ۱۹ در ماه مرداد و اقلیم شهر شیراز ارایه شده است.
نتیجه‌گیری: از پوسته هوشمند مدل‌شده می‌توان در جهت بهینه‌سازی مصرف انرژی متناسب با اقلیم شیراز به‌عنوان سایبان متحرک بهره گرفت.
متن کامل [PDF 1588 kb]   (2662 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: معماری کارا
دریافت: 1399/1/21 | پذیرش: 1399/1/25 | انتشار: 1399/7/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.