Saremi H, Hedayatian M, Alavi S. Reviews and compare Mehr housing units built with the principles and criteria Urban and architecture of Iranian - Islamic
(Area of study: City Borojerd). Naqshejahan 2017; 7 (1) :73-84
URL:
http://bsnt.modares.ac.ir/article-2-694-fa.html
صارمی حمیدرضا، هدایتیان مهسا، علوی سید سعید. بررسی و مقایسه واحدهای ساخته شده مسکن مهر با اصول و معیارهای معماری و شهرسازی ایرانی – اسلامی (محدوده مورد مطالعه: شهر بروجرد). نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی. 1396; 7 (1) :73-84
URL: http://bsnt.modares.ac.ir/article-2-694-fa.html
1- عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده معماری و شهرسازی، تهران، ایران. ، saremi@modares.ac.ir
2- مدرس گروه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحدبروجرد، ، ایران
3- کارشناس ارشد شهرسازی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده: (11016 مشاهده)
معماری ایران یکی از غنی ترین نمونه های معماری بومی در جهان است که دستاوردهای آن قابل انکار نیست. با ظهور اسلام و گسترش آن در ایران، معماری ایرانی با ارزشهای برآمده از دین، ترکیب شده و اصول غنی معماری و شهرسازی ایرانی- اسلامی را پدید آورد. بعد از دهه 1300 و با بازشدن درهای ایران به کشورهای جهان، معماری غربی وارد کشور شد و در رقابت با معماری ایرانی- اسلامی پیروز گردید و از آن پس، بناهای ایران، با اصول معماری غربی ساخته شدند. معماریی که نتنها با فرهنگ ایرانی- اسلامی بسیار متفاوت بوده و چه بسا در تعارض با آن قرار گرفت، نمونهی بارز این نوع معماری را می توان در خانههای معاصر و از جمله مسکن مهر مشاهده نمود. برنامهای که جهت تأمین مسکن اقشار کم درآمد در دستور کار دولت نهم قرار گرفت.
هدف از این تحقیق بررسی معیارها وشاخصههای معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی در مسکن مهر میباشد و و روش تحقیق توصیفی- تحلیلی بوده و جمع آوری داده ها به روش کتابخانه ای و بازدید میدانی و تکمیل پرسشنامه انجام گرفته است.
نتایج تحقیق بیانگر این است که از نظر معماری ویژگیهای معماری و شهرسازی ایرانی- اسلامی در مسکن مهر دیده نشد و کاربرد معماری غربی در داخل بنا و همچنین نمای آنها مشهود است.
نوع مقاله:
مقاله ی تحلیلی |
موضوع مقاله:
معماری کارا دریافت: 1392/12/14 | پذیرش: 1396/1/1 | انتشار: 1396/8/17